quinta-feira, 8 de dezembro de 2011

Criança Feliz 2011

Beste vrienden van Criança Feliz,


Brazilie maakt een veranderingsproces door. Brazilie is "in". Wereldcup. Olimpische Spelen. Er wordt veel geinvesteerd vanuit het buitenland. Maar Brazilie is nog steeds een land van grote tegenstellingen.

Het is weer bijna kerst. Ondanks de drukke bezigheden, tijd om weer eens stil te staan en eens goed na te denken over onze situatie. Volgens de statistieken van Brazilie leeft 8% van de mensen in extreme armoede. Dat betekent dat in onze stad volgense de statistieken nog zo´n 10.000 mensen in extreme armoede leven.
Maar goed, dit zijn statistieken.

Vandaag bij de bakker werd ik aan gesproken door een vrouw, die me herkende en vroeg: "Dit jaar kunnen de kinderen weer wachten op de kerstman?" En ze vertelde toen emotioneel het verhaal van het afgelopen jaar..  (we vertrokken +/- 1 1/2 uur later als normaal later vanwege de regen).

De kinderen in haar wijk renden de hele ochtend al van hot naar haar, om te kijken of "de kerstman" in aantocht was. Als iemand vuurwerk afstak, was dat voor hun hét signaal en renden dan met zijn allen naar de plaats waar het vuurwerk werd afgestoken. De kinderen werden al een beetje hopeloos en rolden er al veel tranen, bang dat de kerstman hun zou vergeten. 
Toen we dan ook uiteindelijk verschenen, was het een groot feest! Volgens haar hebben we een grote verantwoordelijkheid en als ze we zouden stoppen met de aktie zouden er heel wat kinderen erg verdrietig zijn. .

Ik besefte me toen, dat dit heel goed de essentie van onze aktie weergeeft.




Criança Feliz

Ik hoop dat we ook dit jaar weer op jullie kunnen rekenen!


Sjraar Gubbels

Nenhum comentário:

Postar um comentário